Doi minori privați de libertate, bătuți și forțați să muncească

0

Doi tineri de 28 ani și 30 ani sânt arestați și cercetați penal pentru privarea de liberta a doi minori din Pogoanele. Minorii au fost închiși într-o locuință, bătuți și forțați să efectueze munci agricole împotriva voinței lor.

Polițiștii de investigații criminale de la Poliţia oraşului Pogoanele, sub
coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, cercetează doi bărbați, de 30, respectiv 28 de ani, din Pogoanele, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forțată sau obligatorie.
În data de 29 septembrie, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Pogoanele, sub
coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani, ambii din Pogoanele, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forțată sau obligatorie.
În data de 28 septembrie, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați
de către un bărbat cu privire la faptul că doi minori, de 13 şi 16 ani, din Pogoanele, sunt ţinuţi împotriva voinţei lor într-un imobil din Căldărăşti şi sunt agresaţi, de către doi localnici.
În urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, care s-a deplasat
de urgenţă la locaţia indicată de apelant. Având în vedere natura sesizării şi în conformitate cu prevederile articolului 38 din Legea 192/2019, poliţiştii au pătruns în imobil, unde au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani şi doi minori, de 13 şi 16 ani, toţi din Căldărăşti.
Minorii prezentau mai multe leziuni vizibile şi au fost transportaţi imediat la spital pentru evaluare medicală şi acordarea îngrijirilor de specialitate.

Din cercetări a reieşit că în cursul aceleiaşi zile, cei doi bărbaţi ar fi pus minorii în imposibilitatea de a-și exprima voința sau de a se apăra, folosind împotriva acestora acte de violenţă, totodată supunându-i la prestarea de munci agricole împotriva voinței lor.
În urma administrării materialului probator, în aceeași zi, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!