,,Ziua îndrăgostiților,, în Școlile Gimnaziale, un subiect controversat ! Urne pentru scrisori de amor și părinți stupefiați ! Un director supărat, a mințit cu nerușinare, a gonit presa și a mustrat paznicul

0

În timp ce polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău se implică în diverse activități educative și de prevenire a unor infracțiuni, discută cu elevii despre metoda ,,lover boy,, sau despre bullying, îi învață cum să se comporte în situații ce ar putea duce la trafic de persoane, viol, hărțuire, pedofilie sau altfel de infracțiuni de acest gen, în unele unități de învățământ din județ, au fost amplasate urne în care, elevii, sfătuiți de cadrele didactice, au posibilitatea să lase bilețele pentru ,,Ziua îndrăgostiților,, în care să-și exprime sentimentele față de colegi, prieteni și chiar profesori. Părinții au rămas stupefiați ! Consideră deplasată o astfel de ,,educație,, mai ales la Școlile Gimnaziale. Care este atitudinea I.P.J. Buzău !? Ce se întâmplă cu urnele !? Ce ascunde directorul Școlii Gimnaziale ,,Vasile Cristoforeanu,, !? Meiroșu a mințit, a gonit presa și a mustrat agentul de pază.

Urmare unei sesizări din partea unor părinți care s-au declarat de-a dreptul stupefiați, deranjați de faptul că în unitatea de învățământ unde își trimit zilnic copiii să învețe carte, s-ar face pregătiri pentru ,,Ziua îndrăgostiților,, în varianta englezească ,,Valentine’s day,, că s-ar fi pregătit urne în care copiii să pună bilețele de amor, că le-ar fi venit copiii cu plicuri acasă de la școală, în care urmau să pună bilețele, LEXPRESS a demarat o anchetă de presă.

,,Este unitate de învățământ. Nu de propagare a sentimentelor de iubire între elevi. Sunt opțiuni în spații private pentru asemenea manifestări. Dacă am nevoie de acest gen de activități sunt opțiuni în baruri, discoteci etc. Să fie seriozitate, că de aceea duc copil la școală. Și ei îndeamnă copiii să se iubească în cadrul școlii. De-asta duc eu fata la școală ?  Asta aștept eu de la dascăli ?  Păi acum 3 ani a rămas o elevă de clasa a VI-a însărcinată la șc. 1 cu un elev de la scoala 6. De ce nu-și pun urna iubirii în cancelarie?,, declară un părinte.

Declarațiile părinților s-au dovedit a fi adevărate. La două dintre unitățile de învățământ din Râmnic am găsit urnele despre care vorbeau părinții. Din discuțiile purtate cu surse care doresc să-și păstreze anonimatul, am aflat că o astfel de activitate ar fi organizată în mai toate Școlile Gimnaziale și în Liceele din Râmnic dar și în Școlile Gimnaziale din localități limitrofe precum Plevna și Grebănu.

O astfel de urnă a fost amenajată și în incinta Școlii Gimnaziale ,,Vasile Cristoforeanu,, din Râmnicu Sărat, fosta Școală generală nr.5. În încercarea de a obține un punct de vedere vis a vis de motivele organizării unei astfel de activități de ,,Ziua îndrăgostiților,, de la directorul Ionel Meiroșu, am avut parte de o surpriză neplăcută. Directorul Meiroșu a adoptat o atitudine specifică unui individ dubios ce ar avea mai multe de ascuns. ,,La mine în școală nu există așa ceva !,, a declarat Ionel Meiroșu, neștiind că ne aflam deja în posesia unor imagini cu urna cu pricina. Pus față în față cu imaginile, stăpân pe tarla, vorba românului, cu o atitudine ce lasă de dorit, Meiroșu a răbufnit ,,Cine v-a permis să faceți poze la mine în școală ? La mine în școală nu există așa ceva și chiar dacă ar exista, fac eu să nu mai existe.,, a declarat Meiroșu. Iritat la maxim, Meiroșu a poftit presa afară din școala domniei sale în condițiile în care Școala nu este vreo închisoare, nici vreo proprietate privată a vreunui directoraș și nici jurnaliștii nu au pus la cale vreun atentat cu bombă. Mai mult, a mustrat agentul de pază pentru că a lăsat presa în școala lui. Atitudinea adoptată de directorul Meiroșu ne-a ridicat unele semne de întrebare. Iată urna amenajată în holul ,,tarlalei,, lui Meiroșu.

O altă unitate de învățământ din Râmnicu Sărat care a organizat pentru a doua oară o astfel de activitate de ,,Valentine’s day,, , în incinta căreia am găsit o urnă și un afiș în care scria că ,,În cadrul activității pot participa elevii claselor 5-8,, a fost Școala Generală nr.1 actuala Școală Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu,,.

Directorul Școlii Gimnaziale ,,Constantin Brâncoveanu,, a fost deschis discuțiilor și chiar și-a exprimat un punct de vedere. Iată ce a declarat Nicoleta Manolache⬇️

Cât despre ce le-ar transmite părinților îngrijorați, Nicoleta Manolache a declarat⬇️

 

Promovăm iubirea în Școlile Gimnaziale cu elevi cu vârste cuprinse între 6-7 ani și 14-15 ani și apoi ne întrebăm de ce au copiii probleme hormonale timpuriu sau de ce avem tinere care rămân însărcinate la vârste fragede, minore fiind. Astfel a fost pusă problema de către părinți.

Un punct de vedere vis a vis de noile activități educative practicate în Școlile Gimnaziale unde sânt copii minori cu vârste începând de la 6-7 ani, are și I.P.J. Buzău. Iată ce a declarat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Buzău, subcomisar Ane-Mari Vrapciu. ⬇️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!