Faimoasa stradă Jitia din Râmnicu Sărat va fi asfaltată. Un video de ,,promovare,, a stârnit reacții ! Un consilier local vorbește cu ,,îngerașii,,

0

Un clip video distribuit pe o rețea de socializare de un râmnicean ,,cârcotaș,, cum ar spune cei deranjați, a ,,promovat,, nu demult, într-un mod deloc plăcut, în mediul online, strada Jitia din Râmnicu Sărat. În clipul video este prezentată strada Jitia în toată splendoarea ei, cu gropi pline de apă însă, într-un mod ironic. Cum suprafața acoperită de apă i-a permis, râmniceanul și-a luat o șalupă gonflabilă, un pahar și a ieșit la relaxare. A împărtășit experiența cu prietenii, de la prieteni a aflat presa iar de la presă, toată lumea. Primarul Râmnicului a reacționat, tot printr-o postare online pe o rețea de socializare ! Cum mediul online este unul public, au apărut și reacții. Râmnicenii au primit răspuns de la un consilier local și de la senatorul Liliana Sbîrnea. ,,Mă adaptez îngerașilor cu care vorbesc…,, scrie consilierul local Lucian Predonescu.

Iată și clipul video postat, realizat în strada Jitia din Râmnicu Sărat.

Clipul distribuit a dat naștere unui subiect controversat. În situații asemănătoare mai mult sau mai puțin cu cea din strada Jitia se află multe străzi din Râmnicu Sărat. Dacă locuitorii din strada Jitia au semnalat probleme ivite pe o stradă asfaltată, în unele cartiere mărginașe, neasfaltate, copiii sânt nevoiți să înoate în mocirlă.

În multe dintre situațiile semnalate, au apărut deseori discuții, cum că cei învinovățiți ar fi ținta unei campanii de denigrare, comandată de adversarii politici.

După ce clipul video postat de râmniceanul din strada Jitia, stradă situată în apropiere de centrul municipiului, a făcut înconjurul lumii, primarul Sorin Cîrjan s-a folosit tot de mediul online unde a transmis, tot pe o rețea de socializare, că strada Jitia se va asfalta.

Cert este că cele semnalate, campanii de denigrare sau nu, sânt cazuri reale și fac parte din traiul de zi cu zi al râmnicenilor. Într-un mesaj postat online, primarul Sorin Cîrjan recunoaște că situația prezentată în mediul online este una reală și transmite râmnicenilor că multe străzi vor fi asfaltate, printre care și strada Jitia.

Iată mesajul primarului Sorin Cîrjan exact cum a fost postat în mediul online.

,,STRADA JITIA VA FI ASFALTATĂ ANUL ACESTA! Despre strada Jitia… În cazul în care adevărul mai interesează pe cineva!

Strada Jitia este o stradă neasfaltată, ca multe alte străzi din municipiul nostru. Ar părea că doar ignoranța și lipsa de implicare a administrației locale au făcut ca strada sa se afle în aceasta situație, dar oare acesta este adevărul? Realitatea este cu totul alta!

STRADA JITIA A FOST INCLUSĂ ÎN LISTA DE INVESTIȚII a municipiului în ultimii ani, dar ea nu a fost modernizată până acum pentru că ERA NEVOIE MAI ÎNTÂI SĂ FIE SCHIMBATE DOUĂ REȚELE DE APĂ și branșamentele tuturor locuințelor, coloane foarte vechi și care aveau durata de utilizare depășită de mult.

În cazul în care strada ar fi fost asfaltată fără a se înlocui aceste coloane ea ar fi ajuns foarte repede în situația altor artere din oraș, care imediat după asfaltare au suferit zeci de avarii și intervenții care au distrus stratul de asfalt. Exemplul Străzilor Principele Ferdinand, Drăgăicii, Alexandru Sihleanu, 22 Decembrie, etc, străzi care au fost asfaltate, fără a fi înlocuite mai întâi rețelele de apă, este elocvent !

Așadar, motivul pentru care Strada Jitia nu a fost asfaltatâ până acum nu a ținut de lipsa de implicare a autorităților ci, dimpotrivă, de decizia autorităților locale de a se executa lucrări durabile.

La insistentele noastre, Strada Jitia a fost inclusă în Planul de Investiții al Companiei de Apă în anul 2019 și după parcurgerea tuturor procedurilor de autorizare și achiziție a lucrărilor, rețelele au fost schimbate în perioada septembrie 2021 – aprilie 2022.

Imediat a fost demarat procesul de achiziție a serviciilor de expertizare și a DALI, iar în bugetul anului 2023 A FOST APROBATĂ SUMA DE 2 milioane de lei pentru modernizarea acestei străzi.

Practic, în acest moment, MAI SUNT DE PARCURS CÂTEVA ETAPE PROCEDURALE, dar lucrările vor fi executate până la finalul anului.

Este important de știut că săpăturile ample care s-au executat pe parcursul înlocuirii rețelelor de apă și a realizării branșamentelor au făcut ca strada să piardă mare parte din stratul de piatră și deși au fost făcute mai multe intervenții din partea Administrației Domneniului Public, de reprofilare și balastare locală, în situația unor ploi abundente sau a dezghețului stratului de zăpadă, strada se umple de apă și noroi, așa cum este și în acest moment!

Este regretabil că locuitorii străzilor din municipiu unde s-au executat lucrări în vederea modernizării (a se vedea și exemplul unor străzi din Cartierul Anghel Saligny și Cartierul Alecu Bagdad) sunt nevoiți să înfrunte noroiul și bălțile create în această perioadă a anului, dar îi asigurăm că în scurtă vreme lucrurile vor arăta altfel!

CONCLUZIA este că Strada Jitia va fi asfaltată anul acesta, conform planului de dezvoltare stabilit de administrația locală.,,.

Consilierul care vorbește cu ,,îngerașii,,

Mesajul transmis râmnicenilor a stârnit, cum era de așteptat, reacții. Râmnicenii au comentat pro și contra. La mesajele postate au primit răspuns de la consilierul local Lucian Predonescu și senatorul Liliana Sbîrnea. Ambii au încercat să explice ordinea în care se fac lucrările. Discuțiile însă au luat o turnură mai puțin plăcută iar consilierul Lucian Predonescu, provocat, a menționat : ,,Mă adaptez îngerașilor cu care vorbesc.,,. Iată câteva mesaje din mediul public online.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!