Despre ,,extazul erotic,, și ,,orgasme nocturne,, , un fel de puseu de dejecţii verbale semnat Valeria Manta Tăicuțu

0

Un nou număr al publicației ,,Spații culturale,, , o nouă armă de împroșcat cu noroi oameni de cultură din Râmnic. Valeria Manta Tăicuțu a semnat interiorul coperții din spatele numărului 87 al publicației, unde, sub titlul ,,Râmnic, mon amor!,, și pretextul că ar compune o ,,Baladă (sub)urbană,, s-a dezlănțuit și de parcă o chinuia un fel de puseu de dejecţii verbale, a dat frâu liber imaginației și a început să scrie despre ,,extazul erotic,, și ,,orgasme nocturne,,.

În încercarea de a-i jigni pe alți scriitori din Râmnicu Sărat, unii dintre ei fiind și artiști plastici și profesori, după cum susțin cei care s-au simțit vizați, jigniți, Valeria Manta Tăicuțu se pare că ar fi reușit doar să se autocaracterizeze. Aceeași oameni de cultură din Râmnic, susțin că scriitoarea și-a scos în evidență propriile frustrări și consideră că se uita în oglindă în momentul în care a scris balada.

..Este evident faptul că articolul este discriminatoriu. Încalcă flagrant Constituţia României şi face discriminări între oameni. În istoria literaturii, Arghezi, pornit de jos, este considerat un mare poet deci toţi oamenii care scriu, au egalitate de şanse. A făcut o umilire publică a unor scriitori şi face discriminare între oameni.,,

Nu este prima dată când Valeria Manta Tăicuțu jignește public oamenii de cultură din Râmnicu Sărat. Și în nr. 80 al publicației ,,Spații culturale,, a împroșcat cu noroi puținii oameni de cultură rămași în Râmnic și aceia trecuți de o anumită vârstă, respectabili.

Afară de jignirile aduse în text și context prin expresiile ,,extazul erotic,, și ,,orgasmul nocturn,, , Valeria Manta Tăicuțu bate apropouri tendențioase vis a vis de felul în care sunt cheltuiți banii publici, uitând faptul că, până la apariția numărului 80 al publicației ,,Spații culturale,, , conform surselor noastre, a fost sprijinită de Primăria și Consiliul Local Municipal după care, în momentul în care i s-a oprit robinetul, a bătut la alte uși de unde a primit finanțare.

Printre oamenii de cultură care s-au simțit jigniți public, sunt scriitori care au menționat faptul că niciodată nu au cerșit bani din bugetul local pentru editarea, publicarea sau lansarea vreunei cărți.

,,…s-au scurs bani gârlă de la bugetul oricum anemic.,, scrie profesoara de filologie în ultima frază din ,,Râmnic, mon amor!,, , apărută în nr.80 al publicației ,,Spații culturale,,.

De parcă nu era suficient, știind că primește bani publici pentru publicarea și promovarea unor astfel de scrieri, în care exprimările au devenit pornografice, profa de filologie acuză scriitorii că ,,…fac prăpăd în bugetul pentru cultură, oricum subțire de tot, și anemic, și trist,, și în nr. 87 al publicației.

Afară de jignirile scrise cu negru pe fond gri, ,,balada,, este redactată tot într-o manieră ironică și tendențioasă, cu alineate fără litere mari la început.

(In)cultură, cum ar scrie profa de filologie, scriitorii jigniți din Râmnic susțin că așa ceva nu ar trebui publicat sau dacă ar fi publicat, asumat, ar trebui publicat din bani personali, nu publici.

 

Pentru fiecare articol publicat, ,,Lexpress.ro,, oferă drept la replică. Acesta poate fi trimis pe adresa de e-mail        office@lexpress.ro            sau  monaliza.stanciu@yahoo.com sau whatsapp la numărul 0792 98 30 33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!