Unul din cei trei minori care au atacat un bărbat de 82 ani găsit mort a doua zi, a fost arestat

0

Un vârstnic de 82 ani a fost atacat de trei minori. Cel mai mare dintre ei are 15 ani. L-au trântit la sol, l-au imobilizat, l-au lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele, l-au legat cu o sfoară de mâini și de picioare, după care l-au dezbrăcat de haine, l-au stropit cu apă și l-au abandonat, plecând cu bicicleta sa. Bătrânul a fost găsit a doua zi decedat. Minorul de 15 ani este arestat preventiv. 

Spre sfârșitul lunii martie anul curent, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a fost sesizat de către organele de poliție cu privire la faptul că pe raza satului Căldărăști, județul Buzău, a fost găsită decedată o persoană de sex bărbătesc, în vârstă de 82 de ani.

Din cercetările efectuate a rezultat că la data de 22.03.2023, victima s-a deplasat cu bicicleta proprietate personală în extravilanul satului Căldărăști, județul Buzău, pentru a-și tăia via. La întoarcere, în jurul orelor 14:00, s-a întâlnit cu 3 minori, în vârstă de 15, 10, respectiv 9 ani, care l-au trântit la sol și l-au deposedat de bicicletă.

Victima care avea și unele probleme locomotorii a plecat în urmărirea celor 3 minori, pentru a-și recupera bicicleta, însă aceștia l-au imobilizat, l-au lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele în special în zona toraco-abdominală, l-au legat cu o sfoară de mâini și de picioare, după care l-au dezbrăcat de haine, l-au stropit cu apă și l-au abandonat, plecând cu bicicleta sustrasă.

A fost găsit decedat

A doua zi, pe data de 23.03.2023, în jurul orelor 12,00, victima a fost găsită decedată pe câmp, de către un vecin, în locul în care a fost abandonată de cei 3 minori, fiind sesizate organele de urmărire penală.

În urma efectuării necropsiei de către medicii din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Buzău a rezultat că decesul victimei s-a datorat hipotermiei, pe fondul unui politraumatism cu numeroase leziuni de părți moi.

Minorul de 15 ani a fost arestat preventiv 

Având în vedere că unul dintre minori avea vârsta de 15 ani în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize neuropsihiatrice care a concluzionat că acesta a avut discernământul păstrat la data comiterii faptei.
În data de 13 aprilie 2023 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au solicitat instanței de judecată luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul minor.

Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă a inculpatului minor pe o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!