Arest la domiciliu pentru medicul șpăgar de la Spitalul C.F.R. Buzău

0

La data de 28.04.2023 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a medicului devenit inculpat, Viorel Romeo Chioașcă, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În fapt, s-a reținut că la data de 11.04.2023, în calitate de medic primar în cadrul Spitalului General Căi Ferate Galaţi – Secţia CFR Buzău, medicul ORL -ist a primit suma de 1.500 de lei, pe care acesta o pretinsese cu o zi înainte, în legătură cu îndeplinirea  unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv pentru a efectua o intervenţie chirurgicală medicală asupra unui minor în vârstă de 16 ani.

Operaţia a fost programată în data de 11.04.2023, în cadrul Spitalului C.F.R. Buzău. La aceeași dată, oamenii legii, sesizați de părinții minorului, au pregătit un flagrant delict medicului. 

Banii primiți ca și mită au fost inscripționați de polițiști. Oamenii legii au descins în unitatea spitalicească imediat ce părinții minorului au plasat medicului suma pe care acesta o solicitase pentru efectuarea intervenției. 

La data de 3.05.2023 Tribunalul Buzău a dispus menținerea măsurii preventive a arestului la domiciliu, față de Viorel Romeo Chioașcă.

Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!