Administratorul Asociației de proprietari nr.8 Extindere Costieni a fost sancționat de Poliția locală. Proprietar batjocorit pentru că a cerut respectarea legii

0

Administratorul Asociației de proprietari nr.8 Extindere Costieni a fost controlat la sfârșitul lunii martie de polițiști din cadrul Poliției Locale Râmnicu Sărat. Acesta a fost sancționat pentru că nu a afișat public atestatul profesional. Un proprietar a fost catalogat de administratorul Asociației de proprietari nr.8 Extindere Costieni ca fiind bolnav psihic, doar pentru că a solicitat respectarea prevederilor legale. A fost batjocorit și amenințat.

La Asociație, de ceva vreme există o stare tensionată între administrator și unii locatari care au solicitat administratorului, conform legii, să afișeze la avizier o serie de documente cu caracter public, care conform legii trebuiesc afișate, printre acestea și atestatul profesional.

Prejudiciu de imagine 

Unul dintre proprietari a fost nevoit să meargă în mod repetat la Asociația de proprietari nr.8 Extindere Costieni pentru a obține informații cu caracter public. A făcut acest lucru deaorece, ajuns la Asociație cu intenția de a vorbi cu administratorul, pentru a-i solicita în mod direct explicații vis a vis de sumele introduse în facturi, pe care deseori le-a considerat nejustificate, uneori exagerat de mari, acesta nu era de găsit la serviciu.

Cum administratorul nu era de găsit, proprietarul de apartament a mers la avizier unde în mod normal și legal, trebuiesc afișate documentele de interes public.

Cum la avizier nu a găsit documentele necesare, a solicitat afișarea documentelor de interes public la avizier printre care și a atestatului de administrator dar a ajuns reclamat și târât la Poliție unde, administratorul care chiar nu respecta prevederile legale privind afișarea la avizier a tuturor documentelor prevăzute de lege, fapt constatat ulterior de Poliția Locală, în declarația sa, a menționat : ,,Bănuiesc că aceasta are anumite probleme psihice…,, aducând astfel prejudicii grave de imagine unui om decent, care nu figurează cu internări la psihiatrie, ba chiar are un trecut respectabil.

După mai multe demersuri și sesizări trimise organelor de control abilitate, Poliția Locală a efectuat un control la Asociația de proprietari nr.8 Extindere Costieni. O parte din faptele semnalate de proprietarul care din sănătos a fost transformat de administrator în persoană cu ,,probleme psihice,, s-au confirmat. O parte, pentru că cele de ordin financiar intră în atribuțiile altor organe de control !

Administratorul a fost sancționat pentru că nu afișase la avizier atestatul profesional. Iată dovada că un om perfect sănătos este batjocorit și târât pe la Poliție doar pentru că cere respectarea unor drepturi ce se cuvin tuturor proprietarilor de apartamente, în mod legal.

Proprietarul care a solicitat respectarea drepturilor legale a fost batjocorit și în cadrul unei adunări generale a Asociației de Proprietari nr.8 Extindere Costieni ce a avut loc la jumătatea lunii martie. Mai apoi a primit amenințări prin mesaje scrise pe telefon, de la aceeași persoană care s-a dezlănțuit în cadrul adunării generale.

Conform Legii 196/2018 „nerespectarea Statutului, a Acordului de Asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii Comitetului Executiv, cenzor sau de către administrator” constituie contravenție și este sancționată cu amendă de la 2500 lei la 5.000 lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!