Rudele unui bolnav din Bălăceanu, beneficiar de ajutor social, au cerut ajutor primarului. Ce măsuri a luat primarul !?

0

De ceva vreme Mocanu Banu, cetățean al comunei Bălăceanu, ajuns la vârsta de 57 ani, beneficiar de ajutor social cu probleme grave de sănătate, este internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Starea de sănătate este una destul de gravă iar rudele, îngrijorate, au apelat la mila primarului comunei. Sora bolnavului susține că a fost dată afară și că-i este teamă că primarul o va bate.

Magdalena Banu, sora bolnavului, locuiește în satul Sălcioara, comuna Ghergheasa iar fratele său Mocanu Banu locuiește singur în comuna Bălăceanu. Condițiile de trai ale fratelui sunt atât de groaznice încât, aflată în impas, Magdalena Banu a apelat la cel pe care locuitorii comunei Bălăceanu l-au înscăunat ca primar când au pus ștampila pe buletinul de vot.

I-a explicat primarului că, în situația în care ar fi externat fratele ei și ar fi dus la locuința din comuna Bălăceanu, nu ar avea condiții decente de trai și nici cine să-l îngrijească.

L-a rugat pe primarul Gică Geangoș să o ajute, să trimită pe cineva să defrișeze ograda plină de copaci menționând că, în situația în care fratele său, dacă ar deceda, nici nu ar avea pe unde să-l scoată la stradă de buruieni. Magdalena Banu i-a explicat alesului comunei de ce ar avea nevoie fratele său pentru a fi adus într-un mediu cât de cât propice stării de sănătate în care se află.

Ce măsuri a luat primarul 

Primarul comunei Bălăceanu Gică Geangoș a refuzat categoric solicitările femeii. A considerat în afara legii acordarea unui sprijin așa cum a solicitat Magdalena Banu și a făcut demersuri la D.G.A.S.P.C. Buzău pentru a-l transfera pe Mocanu Banu de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat la un Centru de abilitare și reabilitare a persoanelor adulte cu dizabilități.

” Alți bani, altă distracție” , vorba românului. După 55 de zile de cheluieli decontate Centrului de abilitare și reabilitare a persoanelor adulte cu dizabilități pentru îngrijirea bolnavului, acesta va fi trimis acasă, la domiciliul său din comuna Bălăceanu, deoarece transferul este temporar. Primarul comunei Bălceanu, Gică Geangoș.

Mocanu Banu este beneficiar de ajutor social, acesta fiind și singurul său venit, respectiv 160 lei/lună. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!