Droguri din Maroc introduse în țară. Suspecți prinși în flagrant, cercetați pentru trafic internațional

0

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție au desfășurat activități procedurale într-o cauză penală instrumentată de procurori din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

La data de 25 mai 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin au prins în flagrant doi suspecți, un cetățean român și un cetățean străin, în timp ce dețineau și transportau cu un autoturism, un bagaj de mână conținând cantitatea de aproximativ 1,1 kilograme de substanță solidă de culoare maronie, susceptibilă a fi hașiș, împachetată în ambalaje de plastic.

Ulterior, în cauza privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc, au fost efectuate două percheziții domiciliare.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, suspecții au deținut și comercializat droguri de risc, atât în România, cât și în alte țări din Uniunea Europeană.

Drogurile, provenind din Maroc, au fost introduse în Uniunea Europeană prin Spania, prin intermediul cetățeanului străin, rezident în această țară, și, ulterior, introduse în România, disimulate în interiorul unor bagaje, în scopul comercializării consumatorilor din Timișoara, Caransebeș și Oțelu Roșu.

Pe parcursul documentării cauzei au fost ridicate alte 700 de grame de droguri de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!