Procuror și polițiști arestați, cu palmares profesional infracțional impresionant

0

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova desemnat să efectueze urmărirea penală faţă de magistraţi, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de un procuror și trei polițiști. Oamenii legii au fost reținuți și sunt cercetați pentru un palmares profesional infracțional impresionant. 

În cazul procurorului L.S.M. din cadrul unei unităţi de parchet de pe lângă judecătorie, acesta a fost reținut și este cercetat pentru săvârșirea unui număr impresionant, chiar record, de infracțiuni : abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, raportat la instrumentarea unor dosare penale, în scopul exonerării de la răspundere penală a reprezentanţilor unei societăţi comerciale; favorizarea făptuitorului în formă continuată, raportat la modul de instrumentare şi soluţionare a unei cauze penale şi la modalitatea de gestionare a informaţiilor clasificate înaintate la parchet în luna decembrie 2022, în scopul protejării activităţii de comerţ ilicite desfăşurate de un lucrător de poliţie; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii – raportat la faptul că, în perioada 17 – 26 februarie 2022, a comunicat către persoane neautorizate, prin intermediul unui lucrător de poliţie, informaţii nedestinate publicităţii din mai multe dosare, aflate în lucru în anchetă proprie/în supravegherea urmăririi penale; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii – raportat la faptul că, în perioada 21.12.2022 – 17.01.2023, a comunicat către persoane neautorizate (lucrător de poliţie) date şi informaţii cu caracter secret de serviciu; abuz în serviciu – raportat la faptul că, în luna noiembrie 2016, în calitate de procuror coordonator, a intervenit la un procuror stagiar pentru ca acesta din urmă să pronunţe o anumită soluţie, favorabilă unui inculpat dintr-un dosarul penal, în care exercita supravegherea urmăririi penale; abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals – raportat la faptul că, în perioada 19 – 20.12.2021, s-a folosit de funcţia de conducere, emiţând retroactiv, pe numele său, un ordin de deplasare nereal, datat 17.12.2021, prin care a atestat faptul că, în data de 19.12.2021, a circulat pe drumurile publice în interes de serviciu, pentru a nu fi sancţionat contravenţional pentru încălcarea regimului legal de viteză, ordin pe care l-a folosit în faţa organelor de poliţie din cadrul unui serviciu rutier; abuz în serviciu, – raportat la faptul că, în data de 27.10.2021, a intervenit la conducerea unui inspectorat judeţean de poliţie, pentru ca prietenul său (lucrător de poliţie) să fie mutat la o altă structură de poliţie.

Trei polițiști arestați, cercetați penal

În aceeași cauză au fost reținuți și sunt cercetați penal și trei polițiști, respectiv polițistul B.N.S, pentru săvârşirea a două infracţiuni de instigare directă la abuz în serviciu şi a unei infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, polițistul I.A.D., cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, uzurparea funcţiei, abuz în servici şi fals intelectual și C.C.A., lucrător de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunii de uzurparea funcţiei, în formă continuată.

Alături de procuror și polițiștii arestați și cercetați penal se numără administratorul unei societăți comerciale, cercetat de săvârşirea infracţiunilor de instigare la sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, instigare (indirectă) la abuz în serviciu, instigare (indirectă) la favorizarea făptuitorului, instigare (directă) la uzurparea  funcţiei  în  formă  continuată,  instigare (directă) la abuz în serviciu  şi instigare (directă) la uzurparea funcţiei și alte persoane.

Măsura reținerii procurorului a fost avizată de către Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Pe parcursul cerectărilor s-a beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupție Dolj, I.G.P.R. – S.R.P.T. Craiova, D.O.S. Bucureşti, B.O.S. Craiova, D.G.P.I., S.J.P.I. Dolj şi U.T.A.I. Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!