Amendați pentru că au cules trufe fără a deține autorizație

0

Polițiștii au depistat în zona împădurită din comuna Buda trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 ani şi 31 de ani, din Bacău, în timp ce recoltau trufe, ce fac parte din categoria produselor nelemnoase.

În data de 26 mai, polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu au acționat pe linia protejării fondului forestier naţional.
În urma controlului și verificărilor specifice, polițiștii au descoperit asupra persoanelor 2,5 kilograme de trufe negre, care ar fi fost recoltate din fondul forestier, fără a deține autorizație.
Polițiștii au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o Ocolului Silvic Râmnicu Sărat.
Bărbații în cauză au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în cuantum de 20.000 de lei.

Reprezentanții I.P.J. Buzău transmit faptul că recoltarea, deţinerea, transportul, comercializarea produselor nelemnoase specifice, fără documente legale şi fără acordul scris al proprietarului şi/sau al oculului silvic care asigură administrarea/serviciile pentru suprafaţa pe care se recoltează acestea este strict interzisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!