Numărul infracţiunilor la regimul circulaţiei a crescut cu 12%

0
În primele 5 luni ale anului 2023, în judeţul Buzău, conform datelor furnizate de I.P.J. Buzău, criminalitatea a înregistrat scăderi pe majoritatea palierelor de încadrare juridică, fără să fie înregistrate evenimente deosebite. Numărul infracţiunilor la regimul circulaţiei este însă, în creștere. 
Criminalitatea sesizată a înregistrat scăderi comparativ cu perioada similară a anului trecut, în contextul în care criminalitatea economico – financiară sesizată a
înregistrat o scădere de 14%, iar criminalitatea judiciară a scăzut cu 6%.
Din categoria infracţionalităţii judiciare, au înregistrat scăderi semnificative: infracţiunile de lovire sau alte violenţe(-3%), infracţiunile de furt (-14%), infracţiunile de distrugere (-17%), infracţiunile prevăzute de Codul Silvic (-38%), infracţiunile de violenţă în familie (-19%).
În ceea ce priveşte criminalitatea stradală, indicatorul a înregistrat o scădere de aproximativ 13%, comparativ cu perioada similară a anului 2022.
Referitor la riscul rutier, raportat la primele 5 luni ale anului, evoluţia accidentelor grave de circulaţie a înregistrat un trend descendent, atât în ceea ce priveşte
numărul, cât şi a urmărilor acestora.
Astfel, s-au înregistrat cu aproximativ 5% mai puține accidente de circulație, cu o scădere de aproximativ 50% în ceea ce priveşte accidentele grave de circulaţie şi numărul de persoane rănite grav. 16 persoane au decedat în accidente rutiere, în primele 5 luni ale anului, cu 3 persoane mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
Principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost indisciplina pietonală şi viteza neregulamentară.
Numărul infracţiunilor la regimul circulaţiei în cazul cărora au fost demarate cercetări a crescut cu 12%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!