550 de polițiștii și jandarmi au desfășurat, în perioada 30 iunie – 2 iulie anul curent, acțiuni pe raza întregului județ, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță a cetățenilor, printr-o prezență activă, atât preventivă, cât și de combatere a unor abateri de la normele legale.

Acțiunile la care au participat și reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, prin intervenții prompte în zone și locuri de interes, au fost desfășurate în sistem integrat și au vizat prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, precum și depistarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor care încălcă normele legale, fiind chiar urmărite de organele judiciare.

În cadrul filtrelor rutiere constituite, s-a procedat la testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței în organism a alcoolului sau a unor substanțe interzise, dar și la efectuarea de verificări în vederea descoperirii și ridicării unor bunuri rezultate din comiterea de infracțiuni.

În timpul acțiunilor au fost legitimate peste 1930 de persoane și au fost verificate 1131 de vehicule.
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 648 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 303.730 de lei, dintre care 136 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 470 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 42 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

De asemenea au fost ridicate bunuri, în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 6100 de lei.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 34 de permise de conducere, dintre acestea 6 pentru conducere sub influența alcoolului, 4 pentru conducere sub influența substanțelor interzise, 19 pentru depășirea limitei de viteză și 5 pentru alte cauze.

Au fost retrase 23 certificate de înmatriculare și au fost testați 692 de conducători auto pentru consumul de alcool și pentru consumul de substanțe psihoactive.

Nu în ultimul rând, au fost constatate 14 infracțiuni, din care 6 la regimul circulației rutiere, 1 pentru încălcarea prevederilor legii privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, și 13 infracțiuni pentru încălcarea altor norme legale.

Astfel, în cadrul activităților operative efectuate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au întocmit dosare penale conducătorilor auto depistați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, după cum urmează:

– În noaptea de 1/2 iulie a.c., polițiștii au depistat în zona unei societăți comerciale din municipiul Buzău, un bărbat în vârstă de 28 de ani, care avea un comportament suspect, motiv pentru care polițiștii au procedat la legitimarea acestuia și i-au efectuat control corporal, în urma căruia au depistat asupra acestuia substanțe susceptibile a fi psihoactive.

– În ziua de 1 iulie a.c., polițiștii au depistat pe o stradă din municipiul Buzău, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Buzău, care avea un comportament suspect, polițiști au efectuat controlul corporal al acestuia, asupra lui fiind depistate pliculețe ce conțineau susbtanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

– Tot în cadrul acțiunilor, în noaptea de 1/2 iulie a.c., jandarmii buzoieni au depistat în municipiul Buzău, un tânăr în vârstă de 28 de ani, care se afla singur în autoturism și avea un comportament suspect. În urma controlului autoturismului în care se afla buzoianul au depistat un ambalaj ce conținea materie vegetală mărunțită susceptibilă a avea efect psihoactiv.

– „Recordul” în cazul testărilor cu aparatul etilotest aparține unui bărbat în vârstă de 44 de ani, din Zărnești, care a fost depistat conducând autoturismul pe DN10, în localitatea Unguriu. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

– Polițiștii rutieri au mai întocmit 3 dosare penale unor șoferi cu vârste cuprinse între 26 și 34 de ani, din Grebănu, Mărăcineni, respectiv municipiul Buzău, care în urma testării cu aparatul drugtest au avut rezultat pozitiv în cazul unei substanțe psihoactive. Conducătorii auto au fost transportați la o unitate spitalicească în vederea prelevării de mostre biologice.

– De asemenea, polițiștii au mai întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, unui tânăr în vârstă de 27 de ani, din Buzău, care a fost testat cu aparatul drugtest având rezultat pozitiv în cazul unei substanțe, însă acesta a refuzat recoltarea de probe biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!