Filmat de polițiști în timp ce le dădea mită 100 euro

0

Un tânăr de 23 ani a încercat să mituiască agenții de la poliția rutieră. Când le-a înmânat asigurarea auto, le-a plasat în ea două bancnote de câte 50 euro. Fapta a fost filmată de agenți. Tânărul șofer este acum cercetat pentru dare de mită.

În data de 3 iulie, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către polițiști din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu,  pe raza municipiului Botoșani, au oprit un conducător auto, întrucât acesta a efectuat viraj la stânga, încălcând marcajul longitudinal continuu ce separă sensurile de mers și pentru faptul că nu purta centura de siguranță.

În aceste împrejurări, conducătorul auto, în vârstă de 23 de ani, a plasat în asigurarea autoturismului suma de 100 de euro, formată din două bancnote în cupiură de 50 euro, pentru ca organele de poliție să nu dispună măsurile legale pentru abaterile constatate.

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante în aproximativ 15 minute de la momentul sesizării, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!