Șase mandate de percheziție domiciliară. Patru agenți de poliție au fost duși la D.G.A. cu mandate de aducere

0

Ofițerii de poliție judiciară au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară și patru mandate de aducere la sediul DGA a unui număr de patru agenți de poliție, care au calitatea de suspecți, cercetări privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

La data de 28.06.2023, lucrători din cadrul structurilor Direcției Generale Anticorupție (DAMBJI, Direcția Investigații, Direcția Anchete și Serviciul Județean Anticorupție Buzău), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au pus în aplicare un număr de șase mandate de percheziție domiciliară, la domiciliul unor suspecți, agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, la sediul/puncte de lucru ale unei societăți comerciale și la domiciliul unor persoane fizice, fără calități speciale.

De asemenea, ofițerii de poliție judiciară au pus în executare și patru mandate de  aducere la sediul DGA. Mandatele de aducere au vizat un număr de patru agenți de poliție, care au calitatea de suspecți.

În cauză se efectuează cercetări privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție de către agenți de poliție din cadrul IPJ Ilfov.

În fapt, unul dintre agenții de poliție, în perioada 2018-2023, a desfășurat activități comerciale în cadrul unei societăți comerciale, specifice unui administrator, în sensul că a organizat, transportat și coordonat activitatea angajaților societății, a purtat negocieri în scopul recrutării de angajați, remunerării acestora și a stabilirii condițiilor de lucru, a primit de la beneficiari contravaloarea serviciilor prestate, solicitând totodată și credit bancar în numele societății, în scopul obținerii, pentru sine și pentru societate, a unor sume de bani și alte foloase necuvenite.

Un alt agent de poliție din cadrul Poliției orașului Voluntari, în perioada 2018-2023, a desfășurat activități comerciale în cadrul unei societăți comerciale, specifice unui administrator, în scopul obținerii pentru sine și pentru societate de bani și alte foloase necuvenite.

Cel de-al treilea suspect în cauză, în calitatea de organ al poliției rutiere, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a omis, cu bună știință, să insereze în procesul-verbal de constatare toate abaterile contravenționale săvârșite de către un conducător auto, acestuia din urmă nefiindu-i aplicate toate sancțiunile prevăzute de legislația rutieră.

Cel de-al patrulea suspect, având de asemenea calitatea de organ al poliției rutiere, este cercetat în legătură cu faptele săvârșite de suspectul menționat anterior.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!