Acţiuni şi razii de amploare. Amenzi de peste 100.000 lei într-o singură zi

0

În data de 5 februarie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii din Brăila au desfășurat 16 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Au aplicat 194 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 99.095 lei.

 

 

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 37 de evenimente, 30 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 194 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 99.095 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 27 de permise de conducere și au ridicat 9 certificate de înmatriculare.

 

 

 

39 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest și drugtest

 

În aceeaşi zi, în intervalul orar 18:00-19:30 și 22:00-00:00 polițiștii din cadrul Biroului Rutier, Biroului Ordine Publică și Serviciului Rutier au desfășurat acțiuni pe raza localităților Unirea, Valea Cânepii și Brăila pentru reducerea riscului rutier, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, combaterea conducerii de vehicule de către persoane care se află sub influența băututilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

 

În acest context au fost controlate mai multe vehicule, 39 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest și drugtest și au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.960 de lei, conform O.U.G. nr.195/2002,  dintre care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru abaterile bicicliștilor și 1 pentru alte abateri.

 

 

Foto arhivă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!