Un alt minor arestat pentru furt calificat în dosarul spărgătorilor de aparate de cafea

0

Un alt minor a fost arestat în dosarul de cercetare penală în care doi minori, unul de 17 ani din satul Viziru și celălalt de 16 ani din Brăila, au fost trimişi după gratii în data de 1 februarie, pentru comiterea a cinci infracțiuni de furt calificat.

Tinerii ar fi spart aparate de cafea şi ar fi sustras părți componente ale acestora, caseta cu bancnote și bani, creând un prejudiciu total în valoare de 15.000 de lei.

 

 

În data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale – I.P.J. Brăila, au efectuat două percheziții domiciliare la imobilele a doi tineri de 17 și 16 ani, unde au găsit mai multe bunuri ce proveneau din comiterea a cinci fapte de furt calificat.

 

 

În urma activităților specifice desfășurate, astăzi 6 februarie a.c., polițiștii l-au identificat și depistat pe un tânăr, în vârstă de 16 ani din Brăila, din probatoriul administrat rezultând faptul că aceasta ar fi participat alături de ceilalți doi tineri la comiterea faptelor de furt calificat, săvârșite în perioada 01.12.2023-24.01.2024.

 

Astfel, tânărul de 16 ani a fost reținut pe bază de ordonanță.

 

Ieri după-amiază, instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, fiind încarcerat în C.R.A.P Brăila.

 

 

Doi au fost arestați la începutul lunii februarie

 

La data de 31 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului Brăila, la imobilele folosite de un tânăr de 17 ani din satul Viziru și un alt tânăr de 16 ani din Brăila, bănuiți de săvârșirea a cinci infracțiuni de furt calificat.

 

În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe bunuri ce ar fi fost sustrase și i-au reținut pe tinerii în cauză pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Brăila.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 01.12.2023-24.01.2024, tânărul de 17 ani, având fața acoperită, ar fi pătruns prin forțarea ușii de acces, împreună cu tânărul de 16 ani, în mai multe societăți comerciale din municipiu, de unde ar fi sustras băuturi, bunuri electronice, produse alimentare și industriale.

 

De asemenea, prin forțarea sistemului de închidere al unor automate de cafea, cei doi tineri ar fi sustras părți componente ale acestora, caseta cu bancnote și bani, creând un prejudiciu total în valoare de 15.000 de lei.

 

Polițiștii au recuperat în proporție de 70% prejudiciul, fiind predat persoanelor vătămate.

 

La data de 1 februarie a.c., cei doi tineri au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!