Descindere în forță a comisarilor Gărzii de Mediu cu 100 lucrători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei şi luptători S.A.S.

0

Zilele trecute Garda Națională de Mediu, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița au desfășurat o acțiune inopinată de control pe raza comunei Mătăsaru și a orașului Găești, jud. Dâmbovița, pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale de colectare și valorificare a deșeurilor feroase și neferoase.

 

Pentru această acțiune, au fost mobilizate efective importante constând în: 17 echipe ale GNM, însumând 35 de comisari de la comisariatele București, Ilfov, Dâmbovița și Comisariatul General, 4 grupe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a câte 5 persoane, 100 lucrători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, 94 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, 50 jandarmi din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Județean Dâmbovița și Prahova.

Inspecțiile s-au derulat pe 13 amplasamente, dintre care doar 5 dețineau autorizație de mediu, pe 8 dintre ele fiind desfășurate activități de colectare a deșeurilor feroase și neferoase, în afara legii.

Rezultatele acțiunii au fost pe măsura desfășurării de forțe: 15 sanctiuni in cuantum de 600.000 lei, 3 sesizari penale pentru incinerare deşeuri, aproximativ 100 de tone de deșeuri confiscate.

Acest tip de inspecții se înscrie în seria acțiunilor desfășurate periodic de Garda Națională de Mediu, în vederea combaterii fenomenului infracțional de colectare, deținere și comercializare a deșeurilor valorificabile.

Controalele inopinate se desfășoară aleator, în toate județele țării, în funcție de informațiile pe care le deținem. Pe lângă sancționare, oprirea activitatii și sesizarea organelor de urmărire penală, cea mai importantă masură luată de Garda de Mediu este confiscarea deșeurilor cu valoare materială – această procedură fiind o reală lovitura aplicată celor certați cu legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!