Garda de Mediu Buzău a dat start controalelor. Au fost aplicate amenzi de peste 100.000 lei

0

În ultima săptămână a lunii februarie, comisari din cadrul G.N.M. – C.J. Buzău au efectuat mai multe inspecţii planificate şi neplanificate, la agenţi economici ce desfășurau activități în domeniul dezmembrărilor auto, service auto, confecții metalice.  Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenţionale, amenzi în valoare de 107.500,00 lei pentru funcționarea fără a deține acte de reglementare emise de către A.P.M. Buzău, cât și încălcarea legislației în domeniul gestiunii deșeurilor.

 

Au fost impuse măsuri de interzicere a desfășurării activității fără autorizație de mediu, conform Legii 212 din 2015 privind VSU, cât și colectarea selectivă a deșeurilor în vederea predării unor agenți economici în scopul valorificării sau eliminării acestora, conform prevederilor legale.

 

O altă acțiune a comisarilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu C.J. Buzău, desfășurată în ziua 29 februarie la agenţi economici de pe raza județului Buzău, s-a finalizat cu aplicarea a 4 sancțiuni contravenţionale, amenzi în valoare de 27.500 lei pentru încălcarea legislației de mediu în materia gestiunii deșeurilor.

 

S-au impus măsuri de colectare selectivă a tuturor deșeurilor colectate, precum și valorificarea şi eliminarea acestora către societăţii autorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!