Flagrant delict. Un traficant de droguri de mare risc a fost oprit în trafic de polițiști. Avea asupra sa 2 kg de substanță cristalină

0

În data de 11 martie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducerea în ţară fără drept de droguri de mare risc.

 

Astfel, în aceeași zi, în municipiul Focșani, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat de 25 ani, în timp ce deținea, în scopul comercializării, aproximativ 2 kg de substanță cristalină, drog de mare risc (4-CMC).

 

Bărbatul a fost oprit în trafic, iar, în urma controlului autoturismului, a fost descoperit un troler care avea în interior două pungi din plastic, vidate, ce conțineau o substanță solidă, cristalizată.

 

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că bărbatul ar fi introdus în țară, din Olanda, cantitatea de cristal, disimulată într-un colet, transportat prin intermediul unei firmei de curierat.

 

 

Percheziții domiciliare

 

Totodată, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, în municipiul Galați.

 

În urma efectuării activităților, au fost descoperite și ridicate aproximativ 10 grame de canabis, un cântar electronic, 3 grindere cu urme de substanțe vegetale, mai multe recipiente și ambalaje cu resturi sau urme de substanțe susceptibile a fi droguri, precum și alte mijloace de probă.

 

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea persoanei cercetate, pentru 24 de ore, bărbatul de 25 ani fiind condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

 

În data de 12 martie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

 

,Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.,, a transmis I.P.J. Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!