Operator economic amendat și închis până la obținerea autorizației de securitate la incendiu

0

În noaptea de 29 spre 30 martie a.c., în intervalul orar 19:00-03:00, în cadrul acțiunii BLOCADA, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila de la Biroul Ordine Publică, Biroul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, sprijiniți de pompieri, jandarmi și reprezentanți ai I.T.M. Brăila au desfășurat o acțiune în sistem integrat pe raza satului Baldovinești.

 

 

Acțiunea a vizat prevenirea producerii unor evenimente de tulburare a ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri în rândul elevilor cu ocazia organizării unui eveniment de tip Super Balul Bobocilor.

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au sancționat contravențional un operator economic de pe raza satului Baldovinești cu amendă în valoare de 6.000 de lei conform art. 10 lit. c din Legea 28/1999 și au luat măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă de 15 zile și confiscarea sumei de 115 lei.

 

Pompierii din cadrul I.S.U. Dunărea Brăila au sancționat contravențional operatorul economic cu amendă în valoare de 100.000 de lei pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu conform Legii 307/2006.

 

 

,,A fost aplicată și sancțiunea complementară de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu, conform H.G.R. 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi, art.3, alin.1, lit. e) neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă și lit. f) neechiparea cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanţă cu valoarea de referinţă.,, transmite I.P.J. Brăila.

 

 

Oprirea funcţionării este valabilă până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.

La momentul controlului, în interior au fost numărate 615 persoane, ce au fost evacuate.

Măsura complementară a fost pusă în executare de îndată.

Polițiștii vor continua să acționeze pe raza județului pentru prevenirea oricăror evenimente rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!