Flacoane și seringi fără etichete sau inscripții la Râmnicu Sărat. Dosar penal pentru nereguli în domeniul produselor de protecția plantelor

0

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Buzău au acţionat zilele trecute pe linia prevenirii, identificării şi sancţionării faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

 

 

Acţiunile au avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi depistarea neregulilor ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător.

 

La controlul unei societăți agricole de pe raza municipiului Râmnicu Sărat, polițiștii au constatat că administratorii nu ar fi luat măsura eliminării unei cantități de produse pentru protecția plantelor ce aveau termenul de valabilitate expirat, conform prevederilor legale.

 

De asemenea, polițiștii au descoperit 6 recipiente de fungicid și insecticid, ce prezentau sigiliul îndepărtat, împreună cu mai multe flacoane incolore, goale, fără inscripții, stabilindu-se faptul că gestionarul societății ar fi comercializat în mod fracționat produsele de protecție a plantelor.

 

Totodată, au fost descoperite 22 de flacoane și 255 de seringi, fără inscripții sau etichete, ce conțineau substanțe ce nu au putut fi individualizate. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de produse sau substanțe toxice din Codul Penal, și neluarea măsurilor de eliminare totală a deșeurilor și producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!