Stimulente pentru medicii din Râmnic

0

Consilierii locali ai municipiului Râmnicu Sărat vor vota spre sfârșitul lunii un proiect de hotărâre conform căruia medici care-și desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat vor primi stimulente financiare pe lângă salariul lunar. Iată cine se încadrează, ce sume vor primi dar și ce condiții vor fi obligați beneficiarii să respecte !

Conform proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței C.L.M. din 28 iulie, stimulentele sânt destinate medicilor angajați în cursul anului 2022 dar și medicilor care nu sânt angajați ai Spitalului Municipal Ramnicu Sărat dar sânt incluși în linia de gardă a unității spitalicești pe secțiile medicale deficitare.

Sume și condiții

Dacă proiectul de hotărâre va trece de votul consilierilor locali așa cum a fost întocmit, timp de șase luni de zile de la angajare, medicii angajați în 2022 dar și cei care fac gardă pe secțiile medicale deficitare, vor primi un stimulent financiar lunar constând în contravaloarea a două salarii minime brute pe țară. Beneficiarii vor fi însă obligați să semneze un angajament conform căruia, nu vor înceta activitatea în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat timp de trei ani. În caz contrar, conform angajamentului,  vor fi obligați să returneze sumele încasate.

Deși sumele par bătute în cui la articolul unu din proiectul de hotărâre, pentru medicii angajați în anul 2022, la un alineat din proiect este menționat : „Cuantumul minim sau maxim al stimulentului financiar … se aprobă de către Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat. „.  Dacă proiectul va primi undă verde de la consilierii locali, atunci conducerea Spitalului Municipal va trebui să prezinte Primăriei Râmnicu Sărat și C.L.M. lună de lună, documente justificative pentru utilizarea sumelor cu destinația de stimulente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!