Trecerile de pietoni vor fi luminate noaptea

0

Conform unui proiect inițiat în 2018 si adoptat recent, administrațiile publice locale vor fi obligate să asigure iluminatul public al trecerilor de pietoni.

Inițiativa legislativă aparține unui deputat de Bistrița și obligă administrațiile publice locale și naționale, să asigure iluminatul public al trecerilor de pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare sau marcaje.

Este vorba de trecerile de pietoni de pe drumuri europene, naționale și drumuri de interes județean situate în localități.
Sistemele de iluminat public folosite trebuie să fie performante din punct de vedere energetic.

Legea a fost votată astăzi de 268 de deputați, fără nici un vot împotrivă și va fi trimisă spre promulgare la Președintele României. Va intra în vigoare abia după publicarea ei în Monitorul Oficial.

„Am spus în mai multe rânduri și repet, valoarea unui politician se măsoară în proiectele sale care aduc schimbări pozitive în viața oamenilor. Tot timpul mi-am dorit să rămână ceva bun în urma mea și mă bucur să văd că munca pe care am depus-o în Parlament dă roade.” a declarat Ionuț Simionca, reprezentantul bistrițenilor în Camera Deputaților, cel care a depus proiectul de lege în anul 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!