Recorduri la alcoolemie ! Șoferi băuți și șoferi fără permis auto trași pe dreapta de polițiști

0

Mai mulți șoferi au fost depistați în weekend conducând sub influența băuturilor alcoolice. Au fost scoşi din trafic pentru abateri grave la regimul rutier. Alții au fost prinși conducând fără permis auto. S-au ales cu amenzi și dosare penale.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool. Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 11 situații. În cazul a 5 șoferi alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. În cazul altor 6 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale. Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 28 de ani din Râmnicu Sărat, care a decis să își conducă autoturismul în localitatea Boldu, pe DN22.

Al doilea „record” aparține unui tânăr 27 de ani, din Cislău, care a fost depistat conducând autoturismul în localitatea de domiciuliu, iar în urma testării cu aparatul etilotest a înregistrat o valoarea de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii conducători auto au fost transportați la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii rutieri au întocmit alte două dosare penale care au vizat circulaţia pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere dar şi pentru furt în scop de folosință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!