Activități antidrog la Glodeanu Sărat

0

Polițiștii din cadrul Biroului de  Siguranță Școlară împreună cu polițiști din cadrul Postului de poliție rurală Glodeanu Sărat și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău au desfășurat activități la Școlile Gimnaziale Glodeanu Sărat, Scurtești și Vadu Pașii. Elevii au primit informații esențiale privind răspunderea penală în cazul traficului și consumului de substanțe interzise. Și diriginții au fost instruiți !

În cadrul activităților elevii au fost informați cu privire la răspunderea penală pe care aceștia o au. Totodată, scopul acțiunii a fost de a preveni și combate consumul ilicit de droguri sau alte substanțe psihoactive interzise, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor și cunoașterii legislației. Au fost folosiți ochelarii tematici pentru simularea intoxicării cu alcool, putând fi astfel clarificate riscurile și pericolele consumului prin evidențierea numeroaselor deteriorări ale stării fizice.

De asemenea, profesorii care îndeplinesc funcția de diriginte la clasele de gimnaziu au fost intstruiți cu privire la aspectele de actualitate referitoare la consumul de droguri și modalitățile de recunoaștere a semnelor consumului la elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!