Bucurie la pediatrie si chirurgie infantilă

0

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Buzău au organizat de Înălțarea Sfintei Cruci, o activitate de prevenire a accidentelor rutiere la secțiile de Pediatrie și Chirurgie Infantilă, activitate educativă ce viza victimele din rândul pietonilor  și bicicliștii minori.

Activitatea nu s-a desfășurat pe străzi, în apropierea școlilor și nici în incinta instituțiilor de învățământ ci în saloane de spital la secții de Pediatrie și Chirurgie Infantilă.

Pentru că școala abia a început iar școlarii și preșcolarii nu au avut
ocazia să se bucure de începutul de an școlar, polițiștii rutieri s-au hotărât să le facă o surpriză și să îi viziteze pe copiii internați în Secția de Pediatrie și Chirurgie Infantilă.

Toți s-au jucat, au colorat, au râs, pentru un timp au uitat că sunt în spital, de dorul de casă și de cel al prietenilor.
Polițiștii le-au explicat copiilor, pe înțelesul lor, cât de importante sunt regulile de circulație și că un comportament preventiv o să le asigure un drum mai sigur către școală, iar bucuria de a pleca acasă nu ar trebui să îi facă neatenți.
Rutieriștii nu au mers cu mâinile goale ci au avut grijă să le facă surprize micuților. Le-au oferit câte un ghid de educație rutieră cu ajutorul căruia vor învăța comportamentul preventiv și nu oricum, ci prin joacă. Cei 25 de copii au primit și câte o mașinuță și planșe colorate cu ajutarul cărora pot repeta ce au învățat azi.

La activitate au participat și reprezentanți din cadrul Asociației de Întrajutorare Ionașcu Filofteia Dănuța.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!