Activități pentru siguranța elevilor. Polițiștii și jandarmii stau cu ochii pe chiulangii și verifică magazinele alimentare din preajma sau incinta unităților de învățământ

0

Vineri, 16 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat în mod coordonat, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, o serie de activităţi destinate siguranţei elevilor.

Poliţiştii au urmărit reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului elevilor, precum şi prevenirea infracțiunilor cu violență și a infracțiunilor de furt cu victime din rândul preșcolarilor, elevilor, prevenirea și combaterea consumului de substanţe interzise, dar şi identificarea elevilor care absentează în mod nejustificat de la orele de curs, în vederea informării unităților de învățământ.

Magazine verificate

Totodată poliţiştii au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor de alimentaţie publică din incinta și/sau imediata apropiere a unităţilor de învăţământ preuniversitar (atât din punct de vedere al respectării prevederilor art. 2 pct. 21 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cât și al prevederilor H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor).

La acțiune a participat și Jandarmeria

Au fost constituite dispozitive formate din polițiști de proximitate, ordine publică și polițiști rutieri, cărora li s-au alăturat ofiţeri de la Siguranţă Şcolară şi Prevenire, ce au acționat punctual în zona unităților de învățământ din judeţul Buzău. La acţiuni au participat şi jandarmi, poliţişti locali, dar şi elevi, aflaţi în perioada de practică, din cadrul unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!