Recordul zilei la viteză atins de un minor de 16 ani. A furat mașina dar a fost prins de polițiști la volan, fără permis, conducând cu 135 km/oră

0

Un minor de 16 ani din Buzău a fost prins de polițiști în trafic, conducând un autoturism al unei societăți comerciale, fără permis, cu 135 km/oră. Inconștiența sa putea fi fatală atât pentru el cât și pentru alte persoane, aflate în trafic. Micul infractor este acum acuzat și cercetat pentru o succesiune de acte infracționale.

Minorul a fost depistat de polițiști pe Șoseaua Vadu Pașii în timp ce conducea un autoturism aparținând unei societăți comericale, depășind viteza legală. Conform datelor furnizate de reprezentanții I.P.J. Buzău, minorul „a comis o succesiune de acte infracţionale pentru a conduce deţine şi recordul de viteză al zilei de ieri, maşina condusă de acesta fiind înregistrată de aparatul radar cu 135 km/h în timp ce rula pe Șoseaua Vadu Pașii, în municipiul Buzău”.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și furt în scop de folosință.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 44.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat ieri, acţiuni, pentru sancționarea abaterilor privind neportul centurii de siguranţă şi a folosirii telefonului mobil în timpul mersului.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 49 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 7 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale pentru neportul centurii de siguranță (31), conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(7), dar şi pentru alte abateri în trafic(20).

Alte 5 permise de conducere au fost reținute pentru depășirea neregulamentară, pentru conducerea unui vehicul pe contrasens și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!