Acțiune pentru prevenirea consumului de substanțe interzise

0

Pentru că un comportament preventiv la volan îți oferă mai multă siguranță, polițiștii buzoieni desfășoară o serie de activități în vederea prevenirii traficului și consumului de substanțe interzise. La o astfel de acțiune au participat recent 18 persoane aflate în evidența Serviciului de Probaţiune. 

În zilele de 21 și 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat împreună cu polițiști rutieri, reprezentanți din cadrul Agenției Antidrog Buzău și ai Serviciului de Probaţiune Buzău Sesiunea nr. 1 din cadrul Modulului nr. 1 al Programului de prevenţie destinat persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cu scopul reintegrării lor.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unei sesiuni informative în cadrul căreia au fost prezentate şi dezbătute aspecte ce ţin de comportamentul neadecvat la volan – cauze şi consecinţe, obiectivele sesiunii constând în conştientizarea cauzelor şi a riscurilor asociate comportamentului neadecvat la volan, dezvoltarea responsabilităţii faţă de propria viaţă şi sănătate, precum şi pentru viaţa și sănătatea celor din jur şi siguranţa rutieră a comunităţii.

Totodată, beneficiarilor le-au fost oferite informații cu privire la efectele substanțelor psihotrope (alcool, droguri etc.), în vederea prevenirii traficului și consumului de substanțe interzise. La activitate au participat 18 persoane aflate în evidenţa Serviciului de Probaţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!