În ziua de 24 septembrie a.c., în intervalul orar 16.00 00.00, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pogoanele au acţionat pe raza de competenţă pe linia verificării modului în care îşi desfăşoară activitatea agenţii economici, precum şi cu privire la prevenirea accidentelor de circulaţie sau pentru verificarea legalității transportului de material lemnos.

În urma controalelor efectuate în trafic au fost oprite pentru verificări peste 50 de autovehicule şi au fost efectuate 34 de testări cu paratele etilotest/drugtest.
În total, au fost constatate 4 infracţiuni şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice şi câte una pentru Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, respectiv OUG 28/1999 privind obligația operatorilor de a utiliza economici de a utilize aparate de marcat electronice fiscale.  
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 3.240 de lei.
În urma testării alcoolscopice a conducătorului unui moped în vârstă de 29 de ani, din Cilibia, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor specifice în bazele de date ale Poliţiei Române, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis pentru nicio categorie, iar vehiculul nu era înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, respectiv conducerea unui vehicul neînmatriculat, cercetările fiind continuate de poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Pogoanele.
Un alt şofer, din Luciu, a fost depistat pe DJ214A, la volanul unei maşini, despre care poliţiştii au stabilit că figura ca radiată. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Prins cu lemne fara documente
În localitatea  Padina, pe DN 2C, poliţiştii au depistat un localnic de 52 de ani, care transporta cu  atelajul hipo lemn de foc, din specia salcâm.
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține doscumente legale pentru materialul lemnos, aproximativ doi metri cubi. Bărbatul a fost sancționat conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
Totodată, materialul lemnos, a fost confiscat și predat reprezentanților silvici.

Nereguli si la agentii economici
Politistii au verificat si agentii economici din mediul rural. În cadrul verificărilor efectuate la societățile comerciale au depistat nereguli în cazul unui agent economic din Padina. În urma controlului efectuat s-a stabilit faptul că agentul economic nu înregistrase pe casa de marcat o parte din încasări.
În cauză a fost luată măsura contravențională conform OUG 28/1999 privind obligația operatorilor de a utiliza economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și a fost confiscată suma de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!