Apa cu nămol de la robinetele râmnicenilor, subiect fierbinte în C.L.M. Râmnicu Sărat

0

Compania de Apă Buzău este trasă la răspundere de aleşii locali din C.L.M. Râmnicu Sărat pentru lipsa calităţii serviciilor prestate dar mai ales pentru apa cu nămol de la robinet, apă care ar trebui să fie potabilă. Consilierii susţin că la robinete curge apă cu nămol, că se fac lucrări de mântuială şi că nu există specialişti în cadrul Companiei de Apă. Nu mai vor răspunsuri elegante din partea directorului Mariana Simona Săvulescu. ,,Mi se pare că sună a bătaie de joc.,, a declarat consilierul local Raul Florescu de la P.M.P.  Pe de altă parte, consilierii P.N.L. vor să ştie cum este investită partea de profit aferentă municipiului.

Proiectul aflat pe ordinea de zi viza dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată. A fost votat în unanimitate însă la dezbateri, au fost consilieri din opoziţie care au solicitat explicaţii vis a vis de valoarea profitului Companiei de Apă Buzău, aferent municipiului Râmnicu Sărat şi de modul în care sânt folosiţi banii. ,,Unde se investeşte partea din profit aferentă municipiului nostru ?,, a întrebat insistent Carmen Iuliana Bălan din partea P.N.L. Râmnicu Sărat.

Nemulţumiri au venit şi din partea reprezentantului P.M.P. în Consiliul Municipal Râmnicu Sărat. Raul Ioan Florescu a solicitat, la rândul său, explicaţii pentru apa cu nămol care curge la robinetele râmnicenilor după efectuarea lucrărilor.

,,… sună a bătaie de joc ! Câtă înţelegere trebuie să avem ? 

Consilierii locali au mai purtat discuţii pe aceste temne în prezenţa directorului general al Companiei de Apă Buzău însă, susţin că au primit răspunsuri elegante, că în teren situaţia este aceeaşi şi că totul ,,…sună a bătaie de joc !,,.

,,Primesc anunţuri pe telefon că se întrerupe apa după care urmează două săptămâni de băut apă cu nămol. Au oprit apa acum două săptămâni nu ştiu pentru ce lucrare. Inclusiv aseară curgea pământ pe ţeavă. Nu merge aşa ! Câtă înţelegere trebuie să avem ? Mie mi se pare că sună a bătaie de joc. Trebuie să găsim o soluţie. Îmi este teamă că iar o să vină doamna director aici, pe o scară înaltă, noi pe jos, iar o să ne dea nişte răspunsuri elegante şi cu asta, basta iar noi rămânem cu mortul în casă, cum s-ar spune.,, a declarat Raul Ioan Florescu.

Instalaţii vechi şi lucrări de mântuială pe banii râmnicenilor

Consilierul local din parte P.M.P. susţine că angajaţii Companiei de Apă Râmnicu Sărat sânt nevoiţi să remedieze defecţiuni apărute la conducte vechi de peste 50 ani cu tablă şi şuruburi, că nu există specialişti şi că cineva ar trebui să vadă câte materiale pentru mentenanţă există în magazie.

,,Dacă vă duceţi la o lucrare făcută acum 50 ani, pun manşoane peste conductele vechi. Ia întrebaţi-i pe cei de la Compania de Apă Râmnicu Sărat câte materiale de mentenanţă au în magazie ! De ce se mai fac manşonări cu table şi şuruburi ca pe vremea ştiu eu cui …  Păi hai să facem treabă dacă tot plătim bani ! De fapt, nici nu au specialişti…,, a mai declarat Raul Ioan Florescu.

Faţă de nemulţumirile semnalate, primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Valentin Cîrjan, a propus ca în şedinţa de lucru ordinară a C.L.M. din luna noiembrie, să fie invitată Mariana Simona Săvulescu, director general al Companiei de Apă Buzău pentru a răspunde la întrebările consilierilor. Managerul va trebui să explice râmnicenilor unde se duc banii, de ce sânt obligaţi să cumpere apă potabilă din magazine şi nu o au la robinet şi de ce se fac lucrări de mântuială. De asemenea vor să ştie şi câte materiale de mentenanţă există în magazia Companiei de Apă Râmnicu Sărat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!