Băuți sau drogați la volan, cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier

0

Polițiștii buzoieni au tras pe dreapta și au taxat din nou șoferii găsiți băuți sau drogați la volan. Au întocmit mai multe dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier. 

Poliţiştii rutieri au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier. Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 4 situații. În cazul unui șofer alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că acesta s-a ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. În cazul celorlalți 3 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale. Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat 35 de ani, din Buzău, care a decis să își conducă autoturismul pe DN10, în orașul Pogoanele. Șoferul a fost condus la o unitatea spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii rutieri au întocmit alte 3 dosare penale care au vizat fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Într-unul din cazuri este vorba despre un bărbat de 45 de ani, care a fost depistat conducând autoturismul de Dj220, în Zărnești, și tractând o remorcă pe care a confecționat-o în regim propriu, care nu era înmatriculată. În alt caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Amaru, care a fost depistat conducând autoturismul, iar în urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au stabilit faptul că polița de asigurare prezentată de șofer prezintă anumite neconcordonaţe, existând indicii că documentul ar fi întocmit în fals. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals conducătorului auto, iar față de un alt bărbat de 35 de ani, din Buzău, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!