Poliția, Jandarmeria și I.S.U. uniți la ,,Noaptea cercetătorilor 2022,,

0

Polițiștii din județul Buzău au fost invitaţi să desfăşoare activităţi în cadrul evenimentului european „Noaptea cercetătorilor 2022”. La eveniment au mai participat jandarmi, pompieri, reprezentanți ai Serviciului Județean Anticorpuție și cercetători ai universităților cooptate în consorțiul ReCoNnect.

Polițiștii de la prevenire, alături de polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Serviciul Criminalistic și Serviciul Rutier au organizat și desfășurat la sfârșitul lunii septembrie, acțiuni preventive în cadrul evenimentului european „Noaptea Cercetătorilor 2022”. Acțiunile au constat în ateliere tematice prin care tinerilor prezenți le-a fost explicată importanța adoptării unui comportament preventiv, fiind abordate discuţii incidente diferitor domenii: delincvenţă juvenilă și a victimizării minorilor, evenimentele rutiere sau traficul și consumul de substanţe interzise. Elevii au putut pune în aplicare cunoștințele dobândite, prin jocurile și activitățile efectuate cu ajutorul unui gameboard și laboratorului mobil de circulație rutieră.

De asemenea, cei prezenți au putut desfășura activități din sfera amprentării și ridicării urmelor. Au fost vizionate filme educativ-preventive tematice, iar toată lumea s-a implicat în mod interactiv în activități.

La eveniment au participat și jandarmi, pompieri, reprezentanți ai Serviciului Județean Anticorpuție, precum și cercetători ai universităților cooptate în consorțiul ReCoNnect. Au fost prezente 550 de persoane, cărora le-au fost distribuite materiale preventiv-informative.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!