Primar dat în judecată și cercetat penal pentru nerespectarea promisiunilor electorale

0

Un primar din România a și-a încălcat promisiunile electorale și acum dă cu subsemnatul la Judecătorie. A fost acționat în instanță de un plătitor de taxe și impozite care solicită obligarea acestuia la restituirea salariilor obținute și la plata unor despăgubiri morale în valoare de 1 euro. Reclamanatul aduce o serie de acuzații primarului.

La sfârșitul lunii septembrie, a fost înregistrată la Judecătoria Bacău o cerere de chemare în judecată a primarului municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu. Cererea a fost înaintată instanței de către Iulian Marius Fundulea în calitate de locuitor, contribuabil, plătitor de taxe și impozite al municipiului Bacău.

Contract electoral încălcat

În 27 septembrie 2020 primarul municipiului Bacău a semnat un contract cu electoratul, prin care își lua angajamentul ca în cei patru ani de mandat să scadă taxele băcăuanilor, să schimbe în bine fața cartierelor, să redeschidă stadionul municipal și să inoveze transportul în comun prin introducerea trenului urban. Se angaja în fața locuitorilor municipiului să respecte promisiunile electorale specificate în contract însă, prin același document se obliga ca, în situația în care, în cei patru ani de mandat proiectele menționate nu se vor concretiza, nu va mai candida și mai mult, va returna salariul încasat ca primar. Conform  declarațiilor jurnalistului, primarul, de fel din Brăila, ar fi menționat în contractul cu electoratul și termenele de finalizare a proiectelor promise iar la trei dintre proiecte, termenul de execuție promis ar cam fi trecut iar promisiunile electorale s-au dovedit a fi doar povești de adormit copiii.

 

Fundulea lansează acuzații gravee

Cere instanței să-l oblige pe primar să restituie salariile primite și să nu mai candideze

Jurnalist de meserie, Iulian Marius Fundulea lansează o serie de acuzații la adresa primarului de Bacău chiar în acțiunea formulată, acuzații fondate pe promisiunile nerespectate din contractul semnat cu cetățenii în campania electorală. ,,… Consider că a înșelat electoratul.,, scrie jurnalistul în acțiunea înaintată instanței. Tot în acțiunea formulată, Fundulea îl acuză pe primar de dezinteres și incompetență.

,,Demersul este unul pur cetățenesc cu susținere solidă în probe evidente și cred că ar trebui să creeze un precedent în responsabilizarea politicienilor ce candidează la funcții de răspundere… Salariile sânt sume provenite din plata taxelor locale de către toți contribuabilii printre care și subsemnatul.,, a mai menționat Fundulea în acțiune.

Foto : Lucian Daniel Stanciu Viziteu

În acțiune formulată, jurnalistul solicită ca primarul să fie obligat să restituie salariile primite, să nu mai candideze așa cum a promis prin contract și să-i plătească jurnalistului despăgubiri în cuantum de 1 euro, fiind locuitor al municipiului Bacău, ce cotizează la taxele locale din care primarul primește lunar salariu.

Pentru aceleași motive, jurnalistul a formulat și a depus și plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău împotriva primarului de Bacău. Primarul va fi cercetat penal de procurori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!