Amenzi de 48.000 lei pentru nereguli în trafic

0

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 120 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 12 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Buzău și a secțiilor de poliție rurală arondate, în intervalul orar 11.00-17.00, au organizat şi desfăşurat ieri, o acţiune pentru conştientizarea importanţei portului centurii de siuranţă, în vederea reducerii consecinţelor în situaţia implicării într-un eveniment rutier.

Poliţiştii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale șoferilor și pasagerilor care nu purtau centura de siguranță. Aparatele radar au înregistrat 52 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 11 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 183 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 23 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în afara localității Cioranca. Sancţiuni au mai fost aplicate şoferilor care circulau cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (5), dar şi pentru alte abateri în trafic (23).Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere și pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 48.000 de lei. Tot ieri, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Iată ce recomandă I.P.J. Buzău șoferilor !

,,CONDUCEŢI PRUDENT ! VIAŢA ARE PRIORITATE !

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum! Şoferii nu trebuie să conducă în stare de oboseală. De starea lor de sănătate şi de odihnă depind vieţile tuturor celor pe care îi transportă, dar şi vieţile celorlalţi participanţi la trafic. Totodată, este indicat să se mărească distanţa în mers între autovehicule şi să se facă depăşiri doar după o atentă asigurare. De asemenea, în vederea evitării coliziunilor faţă-spate, cei care încheie coloanele de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza. De asemenea, să nu uite că nu au voie să se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.

Drum Bun! Conduceţi cu prudenţă! Cineva drag sigur vă aşteaptă acasă!,,

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!