Transportatorii de mărfuri si persoane în atenția polițiștilor

0

Poliţiştii buzoieni au participat la acţiunea TRUCK&BUS pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri, în cadrul Organizatiei Poliţiilor Rutiere Europene (ROADPOL).

În perioada 10 – 16 octombrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat acţiuni pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă. În cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii buzoieni au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Activitatea a vizat depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă. În urma activităţilor desfăşurate au fost oprite şi verificate în trafic 358 de autovehicule, dintre care 45 înmatriculate în alte ţări.

Au fost aplicate 189 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate (26 de sancţiuni aplicate în cazul autovehiculelor destinate transportului de persoane, 163 aplicate celor destinate transportului de marfă). Dintre sancţiunile aplicate, 61 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 32 pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, 12 pentru nereguli privind documentele conducătorului auto, ale vehiculului sau ale operatorului de transport, 11 pentru defecţiuni tehnice (în 5 dintre situaţii impunându-se chiar interdicţia deplasării ca urmare a constatării unor defecţiuni tehnice sau pentru depăşirea greutăţii maxime admise), 10 pentru nereguli privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, 5 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 48 pentru alte abateri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!