Dosare penale, amenzi de peste 114000 lei și 41 de șoferi rămași pietoni

0

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri din județ au continuat activităţile de conştientizare a participanţilor la trafic asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

Astfel, au fost aplicate 307 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto, bicicliştilor şi pietonilor care nu au respectat regulile de circulaţie în timpul deplasării pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi 189 de conducători auto care nu au respectat viteza legală, au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice, au oprit şi staţionat în locuri ce au afectat fluenţa traficului sau au comis alte abateri în trafic.

41 dintre conducătorii auto au predat permisele pentru diferite perioade de timp din cauza vitezei(30), a depăşirilor neregulamentare şi comportamentului agresiv în trafic(2), a nerespectării semnificaţiei culorii roşii a semaforului(1), nerespectării priorităţii de trecere(5) şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice(3). Totodată, poliţiştii au sancţionat şi 26 de biciclişti, doi căruţaşi şi șapte pietoni care nu au ţinut cont de regulile de circulaţie în deplasarea pe drumurile publice.

Șapte şoferi care au comis abateri grave la regimul circulaţiei sunt cercetaţi penal pentru conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, conducerea unui autovehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce, respectiv conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 144.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!