Un oboi provenit din Olanda, furat dintr-un lăcaș de cult, a fost recuperat de poliţiştii din Smeeni ! Reprezentanții Bisericii au trimis o scrisoare de mulțumire organelor legii

0

Un ilfovean de 39 ani a fost reţinut de poliţiştii din Smeeni pentru furtul unui instrument muzical provenit din Olanda, estimat la 5000 de euro. Oboiul a fost furat anul trecut în luna iulie din biserica din Glodeanu Sărat. După ce a fost recuperat și predat lăcașului de cult, reprezentanții bisericii au trimis o scrisoare de mulțumire organelor de cercetare penală. 

Azi-noapte, poliţiştii de la Secţia de poliţie rurală Smeeni au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, principalul bănuit în cazul unui furt dintr-un lăcaş de cult, din Glodeanu Sărat. Bănuitul este un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Ilfov. Fapta a fost sesizată în dimineaţa de 30 iulie 2021, în jurul orei 09.00, de către proprietara instrumentului, o tânără în vârstă de 32 de ani, din Olanda. Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 29/30 iulie 2021, bănuitul ar fi pătruns prin efracţie într-un lăcaş de cult din Glodeanu Sărat şi ar fi sustras instrumentul, depozitat temporar de păgubită în biserica respectivă, în vederea realizării unor activităţi de voluntariat în domeniul cultural-religios. Tânăra a estimat valoarea bunului sustras la 5000 de euro. În baza datelor tehnice ale instrumentului şi a celorlalte informaţii furnizate de persoana vătămată, poliţiştii au descoperit instrumentul muzical la un bărbat, din Voluntari, care îl achiziţionase de la o casă de împrumut cu scopul comercializării pe platformele online de profil. Din investigaţii, poliţiştii au stabilit că bunul ar fi fost achiziţionat de către casa de împumut chiar de la bănuit, contra sumei de 600 de lei. Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti, în vederea restituirii către proprietară. În cursul acestei zile, ilfoveanul a fost prezentat Parchetului, care a dispus continuarea cercetărilor faţă de bărbat, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, sub măsura controlului judiciar.

Reprezentanţii lăcaşului de cult au transmis mulţumiri şi aprecieri poliţiştilor care s-au implicat în soluţionarea cazului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!