Reținut 24 ore pentru săvârșirea a două infracțiuni în mai puțin de trei ore

0

Record personal al unui şofer din Neamţ ! A sfârșit în arest pentru 24 de ore după ce, în mai puţin de 3 ore a săvârșit două infracţini de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice ! A fost prins de două ori băut la volan în aceeași zi numai că a doua oară avea și exercitarea dreptului de a conduce, suspendată. 

În data de 27 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Buzău au reținut un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Neamţ pentru infracţiuni la regimul rutier.

În jurul orei 17.00, echipajul de poliţie rutieră ce acţiona pe Şoseaua Nordului, din municipiul Buzău, a oprit pentru control autoturismul condus de bărbatul din Neamţ.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o imbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, faptă prevăzută şi pedepsită de art.336 din Codul Penal.

În jurul orei 20.00, acelaşi echipaj de poliţie rutieră l-a depistat din nou pe bărbat, la volanul autoturismului, în timp ce rula din direcţia Bucureşti către Focşani. Şoferul, căruia îi fusese suspendată exercitarea dreptului de a conduce, a fost din nou oprit în trafic, de această dată alcooltestul indicând în cazul său 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi de această dată, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind de asemenea transportat la unitatea medicală pentru prelevarea de probe biologice.

Având în vedere succesiunea actelor infracţionale şi pentru reducerea oricărui risc rutier, poliţiştii au luat măsura reţinerii şoferului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!