Plan de reabilitare a clădirii comandament a fostei Unităţi Militare

0

Primăria Râmnicu Sărat face demersuri de câţiva ani pentru obţierea de finanţare în vederea reabilitării clădirii comandament corp C12 a fostei Unităţi Militare din Râmnic. Proiectul a fost admis la finanţare iar demersurile au ajuns în faza de aprobare a devizului general şi a indicatorilor tehnico-economici.

Conform documentaţiei din spatele proiectului, 10210 locuitori ai municipiului, din zonele marginalizate urbane, se află în sărăcie şi excluziune socială. Aleşii Râmnicului au depus mai multe proiecte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 – axa prioritară 9 privind sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, în cazul de faţă, pentru modernizarea cartierelor mărginaşe.

Unul dintre proiectele care a fost admis la finanţare este cel privind reabilitarea corpului C12 al clădirii comandament al fostei Unităţi Militare din Râmnic.

După reabilitare, locuitorii din cartierele apropiate vor beneficia de servicii medicale în imediata apropiere, de un cabinet de telemedicină, un cabinet de consiliere medicală, de consiliere socială; vor fi amenajate spaţii destinate desfăşurării unor activităţi de grup educative, sociale dar şi un cabinet stomatologic, un cabinet unde îşi va desfăşura activitatea un medic de familie. Locuitorii din cartierele mărginaşe situate în apropierea fostei Unităţi Militare, vor beneficia şi de alte servicii pentru care acum sânt nevoiţi să se deplaseze pe o distanţă mai mare, din cartierele  mărginaşe pentru a ajunge în centrul municipiului. Iată cum va fi amenajată clădirea :

Proiectul are o valoare de 5.716.094 lei şi o rezervă de implementare de 484.053 lei. Suprafaţa totală ce urmează a fi reabilitată este de aproximativ 1014,60 mp. Din momentul demarării reabilitării, durata de realizare a execuţiei este de 11 luni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!