Polițiștii și elevii și-au dat mâna pentru ecologizare

0

Sâmbătă, 5 noiembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău s-au alăturat unei campanii de ecologizare a zonei Scorţoasa.

,,O comunitate în siguranţă reprezintă sloganul activităţii noastre de zi cu zi, aşa că orice proiect ce are ca scop încurajarea cetăţenilor să contribuie individual la binele colectiv, ne provoacă la a participa. Astfel, prin poliţiştii de la Biroul Siguranţă Şcolară, cu bucurie şi onoare am dat curs invitației reprezentanților Școlii Gimnaziale Scorțoasa şi Şcolii Primare Policiori, de a ne alătura unei activităţi de ecologizare în Scorţoasa. Alături de cei mai mici locuitori ai zonei, polițiștii au dorit să contribuie și la îndemnul către localnici în a susţine un mediu curat și sănătos, pentru a proteja climatul generaţiilor viitoare şi a oferi o şansă corectă la viaţă copiilor noştri. Sub egida proiectului de voluntariat ”Ecoturism, Școala pentru viață”, cei peste 100 de participanţi la activitate au impulsionat cetățenii să conștientizeze importanța adoptării unui comportament responsabil în ceea ce privește protecția mediului înconjurător.,, declară reprezentanții I.P.J. Buzău.

Deşeurile adunate au fost grupate selectiv, urmând a fi colectate prin operatorul de salubritate care deserveşte zona. Activitatea a reprezentat, totodată, un cadru non-formal şi un bun prilej de a discuta şi aprofunda noţiunea de siguranţă a elevilor.

Elevilor le-au fost prezentate reguli și măsuri de autoprotecţie, cu scopul reducerii riscului infracțional și victimal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!