Amenzi de peste 62.000 lei in 24 de ore

0

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 17 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic. Au aplicat amenzi de peste 62.000 lei.

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Buzău și a secțiilor de poliție rurală arondate, au organizat şi desfăşurat ieri, o acţiune pentru combaterea și prevenirea accidentelor rutiere, care i-a vizat în principiu pe șoferii care nu poartă centura de siguranță. Au depistat totodată și alte nereguli în trafic.

Ca urmare a activităţii poliţiştii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale șoferilor și pasagerilor care nu purtau centura de siguranță. Aparatele radar au înregistrat 74 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 10 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 193 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 37 de ani, din Iași, care rula pe DN2E85, în afara localității Racovițeni. Alte sancţiuni au fost aplicate care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (8), dar şi pentru alte abateri în trafic (32).

Șapte permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere și pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 62.000 de lei. Tot ieri, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru tractarea unei remorci neînmatriculate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!