Transport în comun pe plan local la Puieşti

0

Locuitorii comunei Puieşti vor beneficia în curând de transport în comun pe plan local. Recent, Consiliul Local Puieşti a adoptat două proiecte de hotărâre iniţiate de primarul comunei Rodica Bârlă, prin care au stabilit traseul şi concesionarea către T.U.C. Râmnicu Sărat a unui microbuz în vederea prestării serviciului.

Cele două proiecte au fost adoptate în ultima şedinţă publică a Consiliului Local Puieşti. Primul proiect a vizat stabilirea şi aprobarea staţiilor publice utilizate pentru traseele din programul local de transport persoane aflate pe teritoriul comunei Puieşti.

Cel de-al doilea proiect a vizat darea în concesiune către Societatea Comercială Transport Urban Călători S.A. Râmnicu Sărat a unui microbuz aparţinând comunei Puieşti, în vederea derulării contractului de delegare a gestiunii directe a serviciului de transport public local pe raza de competenţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a Transportului Public din Râmnicu Sărat – ATRAS nr.802/14.06.2021.

Proiectul a fost iniţiat cu scopul de a sprijini locuitorii comunei, în mod special persoanele vârstnice din comună care nu aveau şi nu au posibilitatea de a se deplasa cu uşurinţă la Dispensar, la un medic de familie, la farmacie, la Primărie sau la alte locaţii de interes public şi nu numai, din comună.

De transportul în comun vor beneficia cei peste 4000 de locuitori ai comunei din satele Puieştii de Sus, Puieştii de Jos, Nicoleşti, Dăscăleşti, Măcrina, Lunca şi Plopi. Proiectul este unul de mare necesitate şi pentru transportul către cele trei şcoli şi patru grădiniţe din comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!