Inaugurare centru nou al Serviciului de Telecomunicații Speciale Sibiu

0

Serviciul de Telecomunicații Speciale a inaugurat ieri, la Sibiu, Centrul de servicii esențiale de comunicații și tehnologia informației.

Noul centru dispune de echipamente performante, interconectează rețele de mare capacitate care asigură serviciile de comunicații securizate pentru beneficiari și va crește disponibilitatea serviciilor IT&C utilizate de instituțiile publice și cele din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională. Centrul de servicii esențiale de comunicații și tehnologia informației al STS va fi, de asemenea, nod al infrastructurii Cloudului Guvernamental din România.

Inaugurarea noului sediu s-a făcut în prezența comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlamentul României și a autorităților județene și locale. De asemenea au fost prezenți, Astrid-Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu, Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României, Laurențiu-Dan Leoreanu, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, Mircea-Dorin Crețu, prefectul județului Sibiu și alți reprezentanți de seamă ai municipiului și țării.

Centrul dispune de un Data Center construit conform specificațiilor internaționale de nivel TIER III și este dotat cu echipamente IT&C și tehnologii de ultimă generație, echipamente UPS și de climatizare, săli de comunicații, fiind unul dintre cele mai moderne din țară. Infrastructura acestuia va permite implementarea unor soluții integrate de Cloud Computing, pentru a eficientiza utilizarea echipamentelor IT&C la nivelul administrației publice și pentru a facilita interoperabilitatea între bazele de date ale statului.

Instruire 112 

De asemenea, în noul sediu de la Sibiu va funcționa un centru regional de instruire 112 în care operatorii STS și dispecerii din structurile de Ambulanță, Poliție, Pompieri, SMURD, Jandarmerie și Salvamont vor urma cursuri de pregătire pentru a se familiariza cu noile funcționalități ale aplicației informatice care va fi implementată în cadrul proiectului de modernizare, prin fonduri externe, a Serviciului de urgență 112.

În centrul de la Sibiu își va desfășura activitatea personalul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Sibiu – ingineri și specialiști în telecomunicații, rețele, radiocomunicații, sisteme informatice, centre de date, precum și operatori ai Serviciului de urgență 112. Clădirea este proiectată și adaptată la noile cerințe tehnologice și este dotată cu sisteme eficiente și redundante de alimentare cu energie electrică pentru a asigura continuitatea funcționării serviciilor și în situații de urgență.

STS este furnizorul de servicii din domeniul comunicațiilor guvernamentale și tehnologiei informației pentru instituțiile și autoritățile publice din România. Instituția se preocupă permanent pentru dezvoltarea infrastructurii de telecomunicații speciale și adaptarea la noile progrese tehnologice, în vederea furnizării către beneficiari a unor soluții tehnice moderne, sigure și eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!