Demersuri în Parlament pentru exploatarea zăcământului de gaze de la Caragele

0

Deputatul P.N.L. de Buzău, Gabriel-Ioan  Avramescu face demersuri în Parlament pentru ca zăcământul de gaze descoperit în anul 2016 de către Romgaz la Caragele, să fie exploatat. Ar asigura independenţa energetică a României pe o perioadă de trei ani.

,, … țara noastră stă pe o adevărată mină de aur energetică,  neexploatată încă, și anume zăcământul de gaze de la Caragele, județul Buzău. … hidrocarburile de la Caragele reprezintă cel mai mare zăcământ onshore de gaze naturale, descoperit în ultimii 30 de ani în România…,, a menționat deputatul P.N.L. de Buzău Gabriel-Ioan Avramescu într-o declarație politică.

În județul Buzău sunt zăcăminte de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, care ar asigura independenţa energetică a României pe o perioadă de trei ani. Zăcăminte care stau nefolosite.

,,Este o necesitate și o urgență ca zăcământul descoperit în județul Buzău să fie exploatat pentru a asigura românilor gaze la prețuri decente.

Îmi doresc ca cei responsabili să nu mai găsească scuze și să amâne din nou această investiție vitală pentru securitatea energetică a României și, de anul viitor, să vedem că lucrările au început.,, a mai declarat Gabriel-Ioan Avramescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!