Tragedia copiilor din Valea Salciei nu rămâne indiferentă oamenilor cu suflet. Subprefectul de Buzău Mihail Gabriel Ilie și avocatul Lucian Predonescu se implică

0

Zilele trecute, locuitorii din Valea Salciei au condus- o pe ultimul drum pe Cătălina Roșu ( Ivașc) o tânără de 37 de ani din satul Cătun, Valea Salciei, Buzău, răpusă de o boală necruțătoare.

La doar 37 ani, Cătălina era mamă și bunică. A lăsat în urmă patru copii orfani. Trei dintre ei sânt încă minori iar cea mai mare fiică, în vârstă de 20 ani are la rândul ei, un copil mic.

Copiii rămas singuri pe lume, dezorientați și debusolați la vârste critice. Cu ceva vreme în urmă și-au pierdut și tatăl.

La înmormântarea mamei lor, s-au alăturat copiilor, profesori, elevi, colegi de școală, rude și săteni. Au plâns de mila celor 4 copii,  trei fiind minori, 2 fete de clasa a VI-a și un baiat de clasa a X-a, și fiica de 20 ani, rămași acum orfani de ambii părinți.

,,Pentru ei, de acum īncepe greul. Mama nu este să- i mai astepte cu mâncarea caldă pe masă când vin de la școală, să le facă focul in sobă să se încălzească în cameră, să gestioneze treburile gospodăriei, să- i dojenească, să- i îmbrățișeze, să le spună o vorba bună pe care numai o mamă o poate spune…,,  spun încremeniți cunoscuții copiilor, familiei.

Coopii minori o au aproape pe sora mai mare, de 20 de ani, însă, la rândul ei, tânăra este neputincioasă în fața tragediilor din viața lor. Este mamă a unui copil mic și nu are un loc de muncă.

Prietenii au lansat mesaje prin care au solicitat oamenilor cu suflet și posibilități financiare, mesaje prin care solicită să-i sprijine cumva pe cei patru copii rămași orfani.

,,Vå lăsăm aici și un cont IBAN al băiatului, ROȘU ALEXANDRU VASILE, elev în clasa a X a, de 16 ani la liceul V. FRUNZA, RM SĂRAT pentru cine vrea să doneze PUȚIN din PUȚINUL pe care îl avem sau atunci când NE GÂNDIM la ei că sunt singuri în preajma SĂRBĂTORILOR sau a zilelor importante din viața lor.🙏🙏🙏

RO35BTRLRONCRT0600966601- ROȘU ALEXANDRU- VASILE.

Cu respect, profesori ICHIM LUCICA și GHEORGHIȚĂ,, au postat prietenii pe rețelele de socializare. 

Strigătul lor nu rămâne indiferent oamenilor cu suflet și posibilități financiare. Subprefectul de Buzău Mihail Gabriel Ilie împreună cu avocatul Lucian Predonescu, un râmnicean cunoscut pentru ajutorul acordat mai multor familii aflate în impas dar și cu alți  reprezentanți de seamă ai municipiului Râmnicu Sărat și ai județului, pun la cale un plan conform căruia să ajute cei 4 copii.

Râmnicenii sânt, la rândul lor părinți și de-a lungul vremii s-au mai implicat în astfel de cazuri. Cu siguranță vor avea grijă ca cei patru copii să rămână împreună după pierderea părinților, să nu fie despărțiți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!