Controale pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale ce pot afecta fondul forestier

0

Poliţiştii de la Secţia de poliţie rurală Beceni au efectuat mai multe controale ce au vizat protejarea fondului forestier. Au sancționat femei și bărbați prinși în trafic cu lemne pentru foc, deținute fără documente. 

În ziua de 11 noiembrie, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni au desfăşurat pe raza de competenţă mai multe activităţi de control în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale ce pot afecta fondul forestier, împreună cu reprezentanţi ai ocolului silvic. În timpul activităților desfăşurate de poliţiştii de la Postul de poliţie Bisoca, au depistat în flagrant delict, în Poiana Mărului, un bărbat care tăia fără drept arbori. Din verificări s-a stabilit faptul că bărbatul de 51 de ani, din Bisoca, ar fi avut o înțelegere cu proprietarul pădurii, un bărbat de 63 de ani, pentru a tăia mai mulți arbori nemarcați. Materialul lemnos rezultat din activitatea ilegală ar fi urmat să îl împartă între ei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și instigarea la infracțiunea de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național. Polițiștii au procedat la confiscarea motofierăstrăului folosit pentru tăierea arborilor.

Sâmbătă, 12 noiembrie, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni au depistat o femeie în vârstă de 43 de ani, din Brăila, care transporta material lemnos cu un autovehicul. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că există neconcordanțe între cantitatea de material lemnos trecută în avizul de însoțire și cea faptică. Polițiștii au procedat la confiscarea materialului lemnos transportat ilegal. Totodată femeia a fost sancționată contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. În ambele cazuri, cei peste 6 metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi şi predaţi reprezentanţilor silvici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!