Trauma copiilor din Valea Salciei rămași orfani de ambii părinți este de neimaginat ! În ziua înmormântării mamei, una din fete a fost de negăsit timp de câteva ore. Copiii au fost vizitați și susținuți de subprefect și consilieri locali

0

Cei trei copii minori și sora lor de 20 ani rămași orfani de ambii părinți, din Valea Salciei, au primit astăzi vizita unor oameni cu suflet bun, a unor reprezentanți din Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat însoțiți de subprefectul de Buzău Mihail Gabriel Ilie. În afara programului de lucru, Mihail Gabriel Ilie și consilierii locali ajunși astăzi la Valea Salciei, Lucian Predonescu și Nelu Grigoraș, se implică des în diverse activități care au loc pe plan local la Râmnicu Sărat, chiar dacă sacrifică din timpul pe care l-ar putea petrece alături de familiile lor.

Astăzi au fost împreună cu profesorii Lucica și Gheorghiță Ichim acasă la copii pentru a identifica nevoile lor, odată rămași orfani dar și pentru a-i încuraja și a le mai alina durerile. Copiii au primit susținere și din partea primarului Dorin Gavrilă.

,,…am discutat problemele pe care le au din punct de vedere legal , dar si material, modul în care pot fi ajutați  pentru a trece mai ușor peste aceste momente și a-și continua școala. Am aflat și că în ziua înmormântării mamei , una din fetițe nu a suportat șocul și a dispărut, fiind găsită după câteva ore ( era foarte afectata și în această seară). Sunt copii foarte sensibili, inteligenți, foarte afectați de faptul că au rămas și fără mamă, care îşi pun problema ce va urma pentru ei și care trebuie sprijiniți.,, a declarat avocatul Lucian Predonescu.

Implicați după programul de la serviciu

Atât subprefectul Mihai Gabriel Ilie cât și viceprimarul Râmnicului Florian Nicolae dar și o parte din consilierii locali din Râmnic, se implică în activități culturale și educative după orele 17.00, după programul de la serviciu. Sânt ore pe care nu le petrec în familie, alături de cei dragi. Ieri seară, o parte dintre consilieri, viceprimarul Florian Nicolae dar și subprefectul de Buzău Mihail Gabriel Ilie, au fost prezenți și la evenimentul organizat la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, intitulat ,,In memoriam Vali Iosif,,.

În cursul săptămânii, tot după-amiază, încearcă să afle problemele cu care se confruntă râmnicenii și să găsească soluții printr-un program bine stabilit, intitulat ,,În dialog cu râmnicenii,,.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!