Un barbat de 53 ani prins cu 70 kg de pește scos la vânzare, fără acte ! Polițiștii au sancționat și hoții de lemne

0

Un bărbat de de 53 ani din Pârscov s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ,,deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui”. Doi tineri de 17 ani și 32 ani s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

În ziua de 11 noiembrie, efectivele din cadrul Poliţei oraşului Pătârlagele şi a secţiilor de poliţie rurală arondate, Cislău şi Pârscov, au desfăşurat acţiuni pentru menţinerea climatului de siguranţă publică, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale dar şi prevenirea şi combaterea neregulilor la regimul silvic. În timpul activităților, polițiștii au legitimat 93 de persoane și au verificat 75 de autovehicule. În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, în două situaţii s-a impus întocmirea de dosare penale. Poliţiştii au depistat în localitatea Bozioru, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Pârscov, în timp ce comercializa pește. În urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat faptul că acesta comercializa pește, din speciile caras și novac, fără a avea documente legale de transport sau deținere. Peste 70 de kilograme de peşte au fost confiscate, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii privind deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, conform O.U.G nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Doi tineri, în vârstă de 17 și 32 de ani, din Chiojdu, au fost depistaţi de poliţişti la scurt timp după ce ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras mai mulți arbori, din zona împădurită a localităţii. Polițiștii au procedat la confiscarea materialului lemnos de esență rășinoase, pe care l-au predat reprezentanților ocolului silvic. De asemenea, polițiștii au confiscat un motofierăstrău și un topor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!